Waarom foodfotografie?!

Veel mensen in mijn omgeving vragen waarom nou foodfotografie? Fotografeer je ook portretten? Of bruiloften? Of new born fotografie?

Ik sta in principe overal voor open maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar stilleven en in mijn geval dus voedselfotografie.

Mijn hele leven draait al om lekker eten en met deze insteek begon ik 2 jaar geleden dan ook mijn foodblog. Na wat beginners-foto's werd ik steeds creatiever en beter in het maken van food foto's. Ik vond en ik vind nog steeds dat er bij een lekker recept een mooie foto hoort waarbij het water al in je mond loopt bij het zien van de foto.

Of dit nu is voor een foodblog, kookboek of menukaart, een mooie foto helpt je om meer klanten en/of volgers te krijgen. Als ik een nieuw restaurant bezoek, kijk ik eerst altijd op social media of website welke gerechten en foto's er op de kaart staan. Zo belangrijk dus!

Enfin, na wat amateuristische foto's in het begin, verdiepte ik me volledig in het maken van mooie foto's. Ik werd zelfs gevraagd om foto's te maken bij een lunchroom en wist toen dat ik hier meer mee wou doen.

Ik volgde meerdere keren een cursus, workshops en oefende veel. Nog steeds leer ik bij en oefen ik veel in mijn vrije tijd met de styling van een gerecht en speel ik graag met het licht. Ik fotografeer het liefst bij natuurlijk daglicht en bewerk mijn foto's na in Lightroom.

Natuurlijk is het soms leuk om eens een portret foto te maken of interieur foto, want dit is natuurlijk een onderdeel van restaurant fotografie. Niet alleen de gerechten maar ook het interieur en personeel op beeld is van belang.

Mooie foto's maak je op basis van kennis en kunde, maar ook ervaring en vooral eigen inbreng en passie hebben een groot aandeel. Ik volg mijn hart. Ik maak foto's.

Archief
Zoeken op tags