Ei muffins met groene aspergetips

Ik wou eens iets anders dan kwark met fruit en havermout of pannenkoekje, dus maakte ik deze groente ei muffins. Het liefste ga ik voor zoet in de ochtend, maar op z'n tijd is dit ook een lekker en gezond ontbijt! Je kan dit natuurlijk ook als bijgerecht of als lunch eten.

Wat deze foto betreft, deze heb ik gemaakt met mijn tripod en live view. Dit wil zeggen dat ik mijn Canon 650d camera met een kabel aansluit op mijn laptop en meteen kan zien hoe het beeld uitziet op foto. Dit voorkomt dat ik onnodig veel foto's maak en dat ik dus ook mijn hand kan gebruiken zoals hieronder te zien is. Zodra alles goed gepositioneerd en ingesteld is, neem ik de foto met een muisklik. Super gaaf om te doen. Dit kost natuurlijk iets meer tijd, maar het is de moeite waard. Ik ben dan ook best wel trots op deze mooi gelukte foto.
Wat heb je nodig voor 6 stuks:

4 eieren
20 ml magere melk
100 gram aspergetips
handje vers gesneden peterselie
handje vers gesneden basilicum
peper, zout, cayennepeper en Italiaanse gedroogde kruiden
muffin bakblik
bakpapier

Hoe maak je het klaar:

Vet het muffin bakblik in met olijfolie of leg in iedere opening een stukje bakpapier. Verdeel de gesneden groente in de vormpjes. Klop de eieren, melk en kruiden met een garde luchtig. Verdeel dit over de groente in de vormpjes en zet 20-30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Let op; dit kan per oven verschillen.

Smakelijk ❤Hashtags

#w3ndelicious #deliciousfood #egg #eiwitrijk #eimuffin #aspergetips #foodstyling
Archief