Limburgs Zoervleisj (zuurvlees)

Eén van mijn absolute favorieten! Typisch Limburgs gerecht. Heerlijk met friet maar ook met brood. Ik kan me hier dagen op verheugen en maak dit meestal op zondag als ik alle tijd heb om het vlees lekker lang te laten sudderen. Ik maak altijd een grote portie zodat ik de dag erna ook nog wat over heb om van te smullen. Wel zo makkelijk, even opwarmen en aanschuiven maar.
Wat heb je nodig voor 4-6 personen:

1 kg Rib/ Runderlappen
1-1,5 liter natuur azijn
2-4 uien
4 laurierblaadjes
peper, zout en maggi
bakboter
rinse appelstroop 1 flinke eetlepel

Hoe maak je het klaar:

Leg het vlees in een ruime kom en giet er de azijn over. Het vlees moet helemaal onder de azijn staan. Voeg nu ook het peper, zout, laurierblad en de gesneden uien toe. Zet dit 1 à 2 dagen afgedekt in de koelkast.

Op de dag van bereiding, haal je het vlees uit de azijn en bak je het vlees aan alle kanten goed bruin. Voeg ook een beetje azijn, laurier en uien eraan toe. Zet je warmtebron op middelmatige temperatuur en laat een uurtje of 2 sudderen. Haal het vlees uit de pan en snijd dit als nodig. Voeg nu heet water toe aan hetgeen dat overblijft in de pan en roer goed los. Meng er nu een flinke eetlepel appelstroop doorheen en kruid met een beetje maggi, peper&zout. Leg het vlees terug in de pan en laat zolang sudderen op laag vuur totdat het vlees uit elkaar valt. Steek er vooral veel liefde en geduld in! Smakelijk ❤


Tip: Je kan het vlees ook al voor bereiding in stukken snijden. Dan zal het vlees iets sneller gaar zijn en ook meer uit elkaar vallen.


Hashtags

#w3ndelicious #zoervleisj #zuurvlees #limburgsrecept #rundvlees #gezonderecepten #healtydinner #foodpic #foodpictures #foodstyling #foodphotography #foodfoto


Instagram

https://www.instagram.com/p/BcPqUb5geN1/

Archief
Zoeken op tags