Paasmenu

Dit heerlijke en complete paasmenu heb ik gemaakt voor www.foodiesmagazine.nl. Leuke en fantastische uitdaging en ik wou er dan ook een mooi plaatje van schieten. Dit is goed gelukt, het ziet er prachtig en smakelijk uit. Het menu is voor circa 4-6 personen.
Wat heb je nodig voor het gehaktbrood:

1 kg gemengd rundergehakt
4 gekookte eieren
1 rauw ei
3-4 eetlepel paneermeel of volkoren beschuit verkruimeld
1 ui
zout,peper,maggi,paprikapoeder,peterselie

Hoe maak je het klaar:

Meng het gehakt goed met het rauwe ei, paneermeel en de kruiden. Leg de helft van het gehakt in een ingevette cake vorm. Druk nu de gekookte eieren voorzichtig in het gehakt en leg de andere helft van het gehakt bovenop de eieren en druk voorzichtig aan. Strooi er eventueel nog wat paneermeel over en zet 1 uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Snijd voorzichtig in plakken en serveer.


Wat heb je nodig voor de wortelen:

1 zak bospeen
kneepje acacia honing
olijfolie 2 eetlepels
gedroogde of verse tijm
snuf gemalen zeezout

Hoe maak je het klaar:

Schraap de bospeen met een schilmesje en snijd het loof van de worteltjes. Laat er nog een stukje groen aan zitten. Leg ze in een ovenschaal en druppel de olijfolie en honing eroverheen en hussel goed door elkaar met je handen of een lepel. Voeg nu de tijm en het zeezout toe. Zet ze 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.


Wat heb je nodig voor de rozemarijn aardappeltjes:

500 gram krieltjes in schil
1-2 eetlepels olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 tenen knoflook fijn gesneden
peper
snuf zeezout

Hoe maak je het klaar:

Was de krieltjes kort onder koud stromend water en halveer ze. Meng ze nu met de olie, rozemarijn, knoflook, peper en zout en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden .


Smakelijk ❤


Hashtags

#w3ndelicious #deliciousfood #foodiesmagazine #pasen #paasrecept


Instagram

https://www.instagram.com/p/Bfz34xmgCNo/