Pavlova met honeycomb

Pavlova is het ultieme kerst dessert vind ik! Je kunt deze al helemaal voorbereiden de dag voordat je gasten aanschuiven. Je hoeft de pavlova alleen de dag zelf nog te toppen met room, de honeycomb en honing. Het recept van de honeycomb is een recept van Miljuschka.
Wat heb je nodig voor 4 a 6 personen:

6 eiwitten
300 gram suiker
citroensap (ontvetten kom)
1 el witte wijn azijn
1 el maïzena
keukenmachine
400 ml slagroom
vanille suiker naar smaak
kristalsuiker naar smaak
honing

Honeycomb:

200 gram suiker
1 el boter
10 gr baking soda

Hoe maak je het klaar:

Maak je kom en garde goed vetvrij met citroensap. Verwarm de oven voor op 100° C. Maak van de azijn en maïzena een papje. Splits de eieren en bewaar alleen de eiwitten. Giet in de schone beslagkom en klop op hoge stand totdat het begint te schuimen. Je kan nu beetje bij beetje de suiker toevoegen en als laatste het azijn/maïzena papje (dit zorgt voor de glans). Het schuim is klaar als er stijve glanzende pieken ontstaan. Bekleed één bakplaat met bakpapier. Leg nu met een lepel het schuim op de bakplaten en spatel met een bakspatel het eiwit omhoog (zie foto). Schuif nu de oven in voor 2 uur en laat goed drogen. Je kan dit een dag van te voren al doen. Klop nu ook de slagroom stijf met de suiker en vanille suiker.


Honeycomb maken (recept Miljuschka ):

Doe de suiker in een klein steelpannetje en verwarm dit. De suiker zal smelten. Voorkom dat je gaat roeren in de pan. Laat het met rust en wacht tot de kleur amber is geworden. Voeg nu de boter en de baking soda toe en roer even door. Het gaat enorm schuimen.

Stort uit op een bakplaat met bakpapier en laat afkoelen.

Verkruimel het in brokjes.

Serveer de pavlova nu met de room, honeycomb en honing. Smakelijk ❤